Συνεργείο Αερίων Καυσίμων LPG & CNG για την κίνηση των αυτοκινήτων

Το συνεργείο αερίων καυσίμων περιλαμβάνει το τμήμα τοποθέτησης και συντήρησης του συστήματος (κιτ) υγραερίου, με άρτια εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο προσωπικό αφού είναι εφοδιασμένο με τον κατάλληλο εξοπλισμό για τη σωστή και σύμφωνα με τον κατασκευαστή τοποθέτηση του κιτ υγραερίου, με (2) δύο χρόνια εργοστασιακή εγγύηση.
Το υγραέριο (LPG) είναι ένα καθαρό, εναλλακτικό της βενζίνης καύσιμο χαμηλού κόστους το οποίο ταιριάζει απόλυτα στην αυτοκινητιστική τεχνολογία του σήμερα και του αύριο. Αποτελείται από μίγμα προπανίου και βουτανίου και παράγεται κατά την άντληση του φυσικού αερίου και τη διύλιση του πετρελαίου.
Η υγραεριοκίνηση είναι ευρέως διαδεδομένη στην Ευρώπη για πάνω από 50 χρόνια αφού η οικονομία κατανάλωσης καυσίμου είναι πολύ μεγαλύτερη ακόμη και από αυτή της πετρελαιοκίνησης.


Η λειτουργία του συστήματος LPG της G.M.S. Eco – Fuel L.P.G.
Το υγραέριο (LPG) σε αντίθεση με τη βενζίνη μπορεί να υπάρξει είτε συμπιεσμένο σε υγρή μορφή, είτε σε αέρια κατάσταση, σε κανονικές συνθήκες. Αποθηκεύεται, υπό πίεση ώστε να βρίσκεται σε υγρή κατάσταση και να καταλαμβάνει το λιγότερο δυνατό χώρο. Τα ρεζερβουάρ του LPG είναι σχεδιασμένα ώστε να πληρούν αυστηρότατες προδιαγραφές ασφαλείας, πολύ πιο αυστηρές απ’ αυτές που ισχύουν για τα ρεζερβουάρ της βενζίνης.


Μέσω της βαλβίδας πολλαπλών λειτουργιών το LPG διοχετεύεται στη συσκευή εξαέρωσης (πνεύμονας). Εκεί μετατρέπεται από την υγρή στην αέρια μορφή του και στη συνέχεια διοχετεύεται μέσω ξεχωριστών μπεκ στους αυλούς εισαγωγής του κινητήρα, προκειμένου να αναμιχθεί με τον αέρα και να καεί στο θάλαμο καύσης. Όντας σε αέρια μορφή, το LPG σε σχέση με τη βενζίνη αναμιγνύεται πολύ πιο εύκολα με τον αέρα, ώστε να σχηματιστεί ένα ομογενές καύσιμο μίγμα.


Η καλύτερη ανάμιξη με τον αέρα σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το LPG είναι ένα καύσιμο καλύτερης ποιότητας σε σχέση με την βενζίνη, έχει σαν αποτέλεσμα καλύτερη καύση, πιο αθόρυβη λειτουργία, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του κινητήρα και καθαρότερα καυσαέρια.


Η ροή του LPG προς την εισαγωγή του κινητήρα ελέγχεται από έναν ηλεκτρονικό εγκέφαλο που συνδέεται παράλληλα με την κυρίως ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου του κινητήρα. Οι δυο αυτές ηλεκτρονικές μονάδες ανταλλάσσουν συνεχώς πληροφορίες μεταξύ τους ώστε να εξασφαλίζουν τη βέλτιστη λειτουργία του κινητήρα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και πάντα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.

Τα πλεονεκτήματα υγραεριοκίνησης είναι:

  • Έως 50% μείωση στο κόστος κατανάλωσης καυσίμου
  • Έως και 15% μείωση των εκπομπών CO2, και πλήρης εξάλειψη των μικροσωματιδίων που περιέχονται στα καυσαέρια της βενζίνης συμβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο σε ένα καθαρότερο περιβάλλον
  • 100% ασφάλεια, αφού ακόμη και σε σύγκριση με την βενζίνη τα συστήματα υγραερίου της G.M.S. Eco – Fuel L.P.G. έχουν ακόμη υψηλότερες προδιαγραφές ασφάλειας.
  • Μακροζωία και καλύτερη λειτουργία του κινητήρα σας λόγω καλύτερης και χωρίς κατάλοιπα καύσης
  • Διπλάσια αυτονομία καυσίμου. Κατόπιν της τοποθέτησης του συστήματος υγραερίου της G.M.S. Eco – Fuel L.P.G., το αυτοκίνητό σας κινείται είτε με βενζίνη είτε με υγραέριο. Στην περίπτωση που τελειώσει το υγραέριο το σύστημα εναλλάσσει αυτόματα την παροχή καυσίμου σε βενζίνη χωρίς εσείς να χρειασθεί να κάνετε το οτιδήποτε και το αυτοκίνητό σας συνεχίζει να κινείται για όσο διάστημα τα αποθέματα βενζίνης επαρκούν ή μέχρι τον επόμενο ανεφοδιασμό σας με υγραέριο
  • Ίδιες ακριβώς επιδόσεις με αυτές του βενζινοκινητήρα, χωρίς καμία απολύτως διαφορά
  • Ο χρόνος εγκατάστασης του συστήματος υγραερίου δεν υπερβαίνει τη μία εργάσιμη ημέρα, ή αν θέλετε τις οχτώ ώρες. Ωστόσο, η παράδοση του αυτοκινήτου γίνεται την δεύτερη ή τρίτη μέρα καθώς η G.M.S. Eco – Fuel L.P.G. οδηγεί στο ΚΤΕΟ το αυτοκίνητό σας για τον απαραίτητο, από το νόμο, έλεγχο και αναλαμβάνει την έκδοση της νέας άδειας κυκλοφορίας στην οποία αναγράφεται ως δεύτερο καύσιμο το υγραέριο
  • Η προγραμματισμένη συντήρηση, επαναλαμβάνεται κάθε 20.000 χιλιόμετρα και τα αναλώσιμα τα οποία καλείστε να αντικαταστήσετε είναι δύο φίλτρα, κόστους 15-30 ευρώ.

 

Μείωση Κόστους Κατανάλωσης Καυσίμου.
Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζεται η μείωση του κόστους κατανάλωσης καυσίμου σε ένα αυτοκίνητο, 1.600 cm3 , η κατανάλωση του σε βενζίνη είναι 10lt/100km.

Πιο συγκεκριμένα :

 

Βενζίνη

Υγραέριο (LPG)

Κατανάλωση (λίτρα/ 100χλμ)

10

10,5

Ετήσια διανυθέντα χιλιόμετρα

17.000

17.000

Τιμή λίτρου

1,80 €

0,90 €

Ετήσιο κόστος καυσίμου

3.060,00 €

1.606,50 €

 

 

Ετήσιο όφελος = 1.453,50 €

 

Τυπική διάταξη τοποθέτησης συστήματος (κιτ) Υγραερίου.


Συνεργείο Αυτοκινήτων – Υγραεριοκίνηση – Ανταλλακτικά G.M.S Auto ServiseEcoFuel LPG

Λεωφόρος Δημοκρατίας 106 (Οβρυά), Πάτρα, Τ.Κ. 26334 τηλ.: 2610526495 φαξ.: 2610525920 κιν.: 6946658392, 6976076543, 6936803282